Q1. Cum mă pot înscrie?
Înscrierile se pot face online completând formularul din secțiunea ÎNSCRIERI de pe site sau telefonic la 0723-248354, prin sms, sau prin mesaj pe pagina noastra de Facebook. În aceste din urmă cazuri, vă rugam să ne trimiteti următoatele informații: numele dvs. si adresa de email, numele si vârsta copilului, precum și cursul care vă interesează.
Pentru finalizarea înscrierii este necesară efectuarea plății și completarea contractului la sediul Smart ALt-Del.
Q2. De ce ar trebui să învețe programare copilul meu ?
Cunoștințele de programare îl vor ajuta pe copil să își formeze o gândire logică, structurată, îi dezvoltă capacitățile de abstractizare, raționamentul, analiza, interpretarea, abilități care îi vor fi necesare pe tot parcursul său educațional și nu doar pentru o viitoare carieră în domeniul IT,
Q3. Care este numărul de copii dintr-o grupă?
O grupă este formată dacă sunt minim 6 copii înscriși. Numărul maxim de copii dintr-o grupă este de 8-10 copii (pentru grupele de robotică, unde se lucrează și proiecte practice, numărul maxim este de 8 copii)
Q4. Cu ce limbajul de programare ar trebui să înceapă copilul meu?
Limbajul recomandat pentru cei care acum fac cunoștintă cu programarea este Scratch, deoarece beneficiază de o interfață grafică prietenoasă, pe bază de blocuri colorate, care oferă posibilitatea învățării conceptelor de programare necesare trecerii ulterioare la limbaje de programare avansate
Q5. De la ce varstă poate un copil să asimileze cunoștințe de programare?
Vârsta minimă recomandată de noi este de 8 ani. Pot fi și excepții, dar este necesar ca să știe să citească, să aibă răbdarea asimilarii unor noțiuni noi și desigur curiozitatea îndreptată înspre acest domeniu.
Q6. Care este ordinea recomandată în care ar trebui învățate parcurse cursurile oferite?
Recomandăm pentru început cursul de Scratch A (dacă vârsta copilului este intre 8-12 ani) apoi, în funcție de ritmul propriu de învățare, de interesul și de abilitățile dovedite, copilul va putea parcurge următoarele module în ordine sau chiar sărind anumite etape în cazul copiilor mai mari.
Urmează apoi Scratch B (nivel mediu), Scratch C (nivel avansat, jocuri complexe, introducere in Mblock)
Apoi ar urma cursurile de Programare, cele care necesită scrierea și întelegerea de blocuri de cod, și anume: Python, C++ , HTML/CSS și Arduino. Parcurgerea a cel puțin un modul din această categorie este obligatorie pentru a putea continua cu cursurile de Robotică.
Cursurile de Robotică (nivel A, B si C) se adresează copiilor cu vârste intre 10 si 14 ani, si necesită parcurgerea unui modul (cel puțin) din categoria Scratch și a unuia din categoria Programare. La aceste cursuri se vor utiliza atât noțiuni de programare avansată cât si abilități practice (montaj, asamblare) noțiuni de mecanică, electricitate si electronică, dar toate acestea vor fi expuse copiilor pe înțelesul lor.
Q7. Copilul meu se poate înscrie după începerea cursurilor?
Lucrând cu grupe mici, trainerii nostri pot oferi copiilor sprijin personalizat și le vor indica resursele necesare pentru studiul individual.
Q8. Cum se desfășoară cursurile?
Benficiem de un spațiu geneors, luminos, curat, utilat cu toate echipamentele necesare și adecvat desfășurării unui proces educativ în condiții de siguranță, agreabile și în care copiii se vor simți respectați și îndrumați la fiecare pas.
Mentorii și asistenţii au calificarea și experienţa necesară atât în domeniul informaticii cât și al lucrului cu copiii.
-
Preponderent cursurile se vor desfășura cu utilizarea videoproiectorului iar fiecare copil va lucra individual pe propriul calculator problemele si proiectele propuse având însă un mare grad de autonomie în personalizarea propriului proiect, fiind chiar încurajat să o facă!
- Copiii au o pauză de 10 minute la fiecare sesiune, pauză în care primesc gratuit apă, un fruct sau o mică gustare.
- Copii trebuie să ajungă cu cca. 5 minute înainte de ora de începere a cursului.
- Copiii nu trebuie să scrie pe caiete, vor avea în schimb proiecte practice de finalizat, diverse quiz-uri, teste sau alte jocuri care le provoacă inteligența și creativitatea.
Q9. Este necesar ca fiecare copil să aibă propriul laptop?
Q10. Ce caracteristici tehnice trebuie să aibă laptop-ul?