Cursurile de Robotică (nivel A, B si C) se adresează copiilor cu vârste între 10 si 14 ani, si necesită parcurgerea unui modul (cel puțin) din categoria Scratch și a unuia din categoria Programare. La aceste cursuri se vor utiliza atât noțiuni de programare avansată cât si abilități practice (montaj, asamblare) noțiuni de mecanică, electricitate si electronică, dar toate acestea vor fi expuse copiilor pe înțelesul lor.

Aceste grupe necesita câteva cunoștințe prealabile (cum ar fi limbajul Python sau C++) și se vor concentra asupra elementelor de Robotică si automatizare, programarea senzorilor de temperatură, de umiditate, de gaze sau de detecţie mişcare, stocarea datelor achiziţionate, accesul şi controlul acestora prin Internet.

Propunerea noastra pentru inițiere în robotică este Placa de dezvoltare Arduino ( UNO R3 compatibil)

Cu ajutorul acesteia se pot dezvolta o mulțime de proiecte practice pornind de la aplicații pe bază de senzori, detecție obstacole, mișcare, benzi de leduri, matrice de leduri, pana la mașinute autonome de tip Line Follower sau mașinute care pot fi programate să ocoleasca obstacole.

Vom reveni în curand cu programa detaliata pentru fiecare curs.